Type Here to Get Search Results !

Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği’nin web sayfası yayına başladı.

Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği (TÜB) üyeleri arasında daha hızlı iletişim kurmak, gerçekleşen ve planlanan faaliyetleri tüm üye ve yükseköğretim dünyası ile paylaşmak amacıyla hazırlanan websitesi, beş dilde yayına başlamıştır.
TÜB üyelerinin ve Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği Öğrenci Konseyi'nin de etkinlik, çalışma ve haberlerine de yer verilen sitede Orhun Süreci uygulamaları ve TÜB ortak araştırma faaliyetlerinin de paylaşılacağı bir alan da oluşturulacaktır.

Türk Keneşi üye ülkeleri arasında yükseköğretim alanında iş birliğini gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş olan Türk Üniversiteler Birliği; 10 Ağustos 2012 tarihinde Çolpon-Ata' da yapılan Türk Keneşi Eğitim Bakanları Toplantısı ve 23 Ağustos 2012 tarihinde Bişkek' te gerçekleştirilen Türk Keneşi İkinci Zirvesi' nde alınan kararlar sonucunda şekillenmiştir. Nihayetinde 28-29 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul' da yapılan Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği Hazırlık toplantısında alınan kararlar ile yönergesi hazırlanarak kuruluşu gerçekleştirilmiştir.



Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.